Skip to main content

Je loopt door de stad, en in je ooghoek zie je iemand met een arm vol tattoos. Geen losse plaatjes maar één geheel. Omdat je al jaren denkt aan een tattoo sleeve probeer je met kleine stapjes wat dichterbij te komen om het kunstwerk beter te bekijken. Op korte afstand zie je de afzonderlijke elementen: strakke lijnen, geometrische vormen en allemaal puntjes. Hoe heet deze stijl? Wie zou het gezet hebben? Nét als je een gesprek aan wilt gaan, draait hij zich om en loopt weg.

 

Een tattoo sleeve zetten is lastig. Er komt nogal wat bij kijken. Veel mensen krijgen spijt van hun tattoo omdat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Opknappen is helaas niet altijd mogelijk dus kun je het maar beter meteen goed doen. Maar het aanbod is overweldigend. Hoe vind je een artiest die écht een goede sleeve kan zetten?

 

Wat vind je mooi?

Een allround tatoeëerder zet alles: Japans, portretten, oldschool. Pas later ontdek je wat bij je past, en ga je een bepaalde richting op. Bijvoorbeeld in ons geval: blackwork, dotwork en mandala tattoos. Vanaf dag 1 waren we gefascineerd door het maken van een sleeve. Hierdoor gingen we werk van anderen analyseren en creëerde van daaruit een eigen techniek en opbouw. Nu, meer dan 10 jaar later zetten we alleen nog tattoos die we echt mooi vinden. Wel zo eerlijk. Een goed beginpunt: kijk wat je mooi vindt. Bekijk zoveel mogelijk verschillende stijlen totdat je iets hebt gevonden dat helemaal bij je past.

 

Je hoeft niet per sé Nederland uit om een tattoo sleeve te laten maken. Misschien kijk je wel eens naar tattoo programma’s op tv waarin de beste artiesten ter wereld hun kunsten laten zien. Maar ook in Nederland hebben we top tatoeëerders. Zoek niet alleen in je eigen woonplaats, maar ook daar buiten. Kijk op het internet in zoekmachines of social media, bezoek eens een tattoo conventie of vraag vrienden en kennissen waar zij naartoe gaan. In elke stijl is er wel een specialist te vinden. Ow, en check ook even of de shop is goedgekeurd door de GGD.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je laat niet zomaar je arm vol tatoeëren. Een sleeve laten aanbrengen neemt al snel 20 tot 30 uur in beslag, het kost een hoop geld en het doet pijn. Natuurlijk gebeurt het niet in één keer, je verdeelt het over pakweg 6 sessies met steeds een aantal weken er tussen. Maar misschien moet je er wel vrij voor nemen van je werk.

Tattoo sleeve henna stijl

Wat kost een sleeve tattoo?

Een indicatie van de kosten: houd rekening met twee tot drie duizend euro afhankelijk van de stijl en artiest. Je betaalt niet alleen voor het tatoeëren, maar ook voor de uren van het tekenen en alle voorbereiding. En natuurlijk de materialen en vloeistoffen om steriel te werken. Een artiest is al bezig met je tattoo lang voordat je voor je afspraak verschijnt. Pijn: pols, elleboog en binnenkant van de arm kunnen enigszins gevoelig zijn. Het is niet ondraaglijk maar zeker wel iets om rekening mee te houden. Een goede artiest kan je tips geven om met de pijn om te gaan. Alles afgevinkt? Let’s go!