Skip to main content

Je wilt een mandala tattoo laten zetten. Waar moet je op letten? Wat is de betekenis? Hoe vind je een mandala specialist? Lees verder om antwoord te krijgen op al deze vragen.

 

 

Mandala tattoo: de oorsprong

De mandala tattoo staat symbool voor de kosmos. Het woord mandala betekent cirkel en is afkomstig uit het Sanskriet. De mandala vindt zijn oorsprong in het hindoeïsme, maar is ook terug te vinden in het boeddhisme. Misschien heb je het wel eens gezien: Tibetaanse monniken die wekenlang aan een zandmandala werken, waarna deze traditiegetrouw meteen weer wordt vernietigd met het idee dat alle materiële zaken van voorbijgaande aard zijn.

 

paradox tattoo enschede

 

 

Mandala tattoo techniek

Mandala tattoos worden veelal gezet met de dotwork techniek. Met deze techniek zijn mooie effecten te creëren zoals patronen uit de heilige geometrie. Een mandala tattoo bestaat uit een aantal gelijkwaardige segmenten en bevat vaak meerdere ringen of elementen. Elke tatoeëerder heeft zijn eigen stijl en vaak zie je ook iets terug van de maker in de mandala, net zoals bij een handschrift. Een mandala is een heilig symbool en dient met respect te worden aangebracht en gedragen.

 

Mandala’s hebben een intuïtief, irrationeel karakter en een magische betekenis en werking.

 

 

Mandala stijlen

Mandala tattoos kunnen op veel verschillende manieren worden getekend en getatoeëerd. Zo kan een mandala tattoo worden gezet met alleen maar lijnen, hij kan worden opgebouwd met alleen stipjes of een combinatie van beide. Ook kan er nog schaduw worden toegevoegd. Vaak wordt een mandala gecombineerd met geometric tattoo designs. Wil je het groots aanpakken, dan kun je gaan denken aan een mandala sleeve of misschien wel een rugstuk gecombineerd met een godin of skull tattoo. Een goed aangebrachte mandala sleeve is tijdloos van karakter en als het goed is, is er geen eentje hetzelfde. Hierdoor kun je je hele leven genieten van jouw mandala.

 

Mandala tattoo sleeve laten zetten

 

 

Kopieren

Een mandala tattoo kopiëren doe je liever niet. Hij is gemaakt voor iemand anders en dit brengt ongeluk. Natuurlijk kun je aangeven wat je mooi vindt, maar bij Paradox krijg je altijd een unieke tattoo speciaal voor jou gemaakt. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn iemand anders tegen te komen met precies dezelfde tattoo. Wel zo fijn voor jou en de ander.

 

 

 

De nazorg van een mandala tattoo

De nazorg van een mandala is praktisch hetzelfde als een normale tattoo met het enige verschil dat een mandala tatoeage wel eens wat eerder genezen is. Er is dan ook wat minder jeuk en korstvorming. Maar ook met een mandala tattoo zul je een tijdje uit de zon moeten blijven, je gaat er even niet mee zwemmen en je moet de tattoo goed insmeren. Wij geven je hier altijd uitgebreid advies over.

 

underboob mandala

 

 

Ontwerp, formaat en plaatsing

Als het ontwerp klaar is en er kan getatoeëerd worden, dan moet zorgvuldig het juiste formaat en de plaatsing bepaald worden. Een goede mandala tattoo is op zichzelf mooi, maar ook in harmonie met de lijnen van het lichaam. Het is ook erg belangrijk dat de lijnen en vlakken niet te dicht op elkaar worden gezet. Gebeurt dit wel, dan loopt de tattoo na verloop van tijd “dicht”. Voor een ervaren artiest is dit echter niets nieuws en hoef je hier zelf niet op te letten.

 

 

Tips

 

  1. Zoek een artiest die gespecialiseerd is in het zetten van mandala’s.
  2. Laat een mandala aanbrengen met de juiste intentie.
  3. Kopieer geen mandala tattoos van het internet.
  4. Kijk of er genoeg ruimte wordt aangehouden in het ontwerp.
  5. Wees bereid een stukje te reizen voor je tattoo.

 

 

 

Mandala Tattoo Vragen

Wat is de betekenis van een mandala tattoo?

Een van de meest voorkomende betekenissen van een mandala is dat hij het universum voorstelt. De cirkel wordt gezien als een symbool van eenheid, en de patronen die vaak in mandala’s gevonden worden stellen de patronen voor die in de natuur te vinden zijn. Mandala’s kunnen ook gebruikt worden als hulpmiddelen voor meditatie en gebed.

Waar staat een mandala tattoo voor?

Een mandala is een symbool dat vaak gebruikt wordt in religieuze en spirituele verbanden. Het kan omschreven worden als een geometrische figuur die gebruikt wordt om de kosmos weer te geven. Het woord “mandala” komt van het Sanskriet woord “mandalam”, dat “cirkel” betekent Mandala’s komen voor in veel verschillende godsdiensten, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en jaïnisme.

Waar komt de mandala precies vandaan?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, want de oorsprong van de mandala is in mysterie gehuld. Sommigen zeggen dat de mandala in India ontstaan is, terwijl anderen beweren dat hij in Tibet ontstaan is. Er zijn er zelfs die geloven dat de mandala in Egypte of Griekenland ontstaan is. Eén ding is echter zeker: de mandala bestaat al duizenden jaren en is door verschillende culturen voor verschillende doeleinden gebruikt.