Skip to main content

Een tattoo hoeft niet groot te zijn om indruk te maken. Een kleine tattoo kan ontzettend mooi zijn, vooral bij vrouwen. Kleine tattoos zijn subtiel en laten een elegante indruk achter. Ze zijn verder makkelijk te verbergen als je ze niet wilt laten zien aan de buitenwereld. Lees verder voor meer inspiratie en bekijk enkele voorbeelden van kleine tattoos die door ons gemaakt zijn.

Kleine oneindige knoop tattoo

Kleine betekenisvolle tatoeage

Omdat een tattoo klein is wil dat niet zeggen dat deze geen waardevolle betekenis kan hebben. Bij het kiezen van een betekenisvolle tattoo kun je denken aan een naam of een symbool als teken van het overwinnen van een moeilijke periode. De (binnenkant van de) pols is een perfecte plek voor een kleine tattoo met een mooie betekenis, omdat je deze altijd goed zelf kunt zien.

Kleine tattoos bestaande uit stippen

Eenvoudige kleine tattoos

Bij Paradox hebben we een grote voorliefde voor minimalistische tattoos. Mysterieus en subtiel, de eenvoud van een minimalistische tattoo is tijdloos en je draagt dit soort tattoos echt als een sieraad. Mooie bijkomstigheid: ze staan er supersnel op! Verder is een eenvoudige tattoo bijna overal op het lichaam te plaatsen.

kleine tattoos avicii

Kleine ornamenten

Ornamenten en mandala tattoos zijn onze specialiteit en over het algemeen zijn deze redelijke groot. Maar dat hoeft niet! Een subtiel geplaatst ornament past ontzettend goed bij het lichaam van een vrouw. Elk ontwerp wordt bij ons maar 1 keer gezet dus je hebt gegarandeerd een unieke ornament tattoo. Kopieer nooit een tattoo van het internet maar laat iets unieks maken. Iets waar je de rest van je leven met plezier naar kunt kijken.

kleine ornament tattoo

De houdbaarheid van een kleine tattoo

De mogelijkheden voor een kleine tattoo zijn zo goed als eindeloos. Wel is het belangrijk dat je een tattooshop kiest waar er goed wordt gekeken naar de houdbaarheid van de tattoo. Vooral bij een kleine tattoo gaan de lijnen elkaar snel raken waardoor de tattoo na verloop van tijd “dicht” loopt. Vraag dus altijd aan de artiest of er wel genoeg ruimte tussen de lijnen is aangehouden zodat de tattoo leesbaar blijft. We zien dat er een trend is om tattoos steeds kleiner te maken met zeer dunne lijnen. Dit heeft uiteindelijk helaas negatieve gevolgen waardoor je na de tattoo verzorging een slecht resultaat overhoudt.

Kleine tattoo op de vinger