Skip to main content

Veel mensen zijn op zoek naar de beste tattooshop van Nederland. Maar hoe vind je die? Met de informatie op deze pagina hopen we je op weg te kunnen helpen.

 

Tatoeages zijn erg toegankelijk geworden. Er zijn nog nooit zo veel mensen met tattoos geweest, de helft van alle volwassen Nederlanders heeft momenteel een tattoo! Door de grote vraag zijn ontzettend veel mensen gaan tatoeëren. Maar niet iedereen met een hamer is timmerman, en dat geldt ook voor tattoo machines. Het merendeel van alle tatoeëerders heeft geen artistieke achtergrond, en bij veel tattooshops wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met het verouderen van een tattoo. Een slecht gezette tattoo heeft maar een korte levensduur omdat de boel snel vervaagd en dicht loopt. Tel daar bij op dat bij veel tattooshops niet hygiënisch gewerkt wordt en je hebt het perfecte recept voor een slechte tattoo. Maar hoe vind je dan wel de beste tattooshop van Nederland?

Stel hoge eisen

Door hoge eisen te stellen zul je veel tatoeëerders van je lijst kunnen schrappen. Gebruik de volgende richtlijnen om de artiest te vinden die het beste bij je past:

  1. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Vraag om referenties. Indien een tatoeëerder zegt goede tattoos te zetten, maar dit niet kan aantonen met gezet werk, kijk dan verder. Controleer bij twijfel altijd of het getoonde werk ook echt gezet is door de artiest zelf. Bekijk het liefst ook foto’s waarop tattoos genezen zijn.
  2. Doe goed je huiswerk. Probeer jezelf in te lezen. Zoek artiesten die gespecialiseerd zijn in de stijl die je mooi vindt.
  3. Nederland is maar een klein landje. Het kan zijn dat je een stukje moet reizen voor de beste tattooshop.
  4. Kijk of het klikt met de artiest en neem geen overhaaste beslissingen.
  5. Laat je keuze niet bepalen door de prijs. Goedkoop is duurkoop.
  6. Schrik niet van wachttijden. Een tattoo zet je voor het leven. Laat je keuze voor een tattooshop niet afhangen van een paar maanden wachttijd.

Beste tattooshop van Nederland

Eigenlijk bestaat er niet zoiets als de beste tattooshop van Nederland. Maar er zijn wel degelijk tattoo artiesten die toonaangevend zijn in een bepaalde stijl. Dit was vroeger wat minder het geval omdat er niet echt specialisten waren op een bepaald gebied. Dat is nu wel anders. Voor elke stijl is er een specialist te vinden en ook in Elke stad vind je goede en minder goede tattooshops.

Locatie en Beschikbaarheid: Praktische Overwegingen

Naast artistieke overwegingen zijn praktische aspecten zoals locatie en beschikbaarheid belangrijk. Kies een tattooshop die gemakkelijk bereikbaar is en waarvan de openingstijden passen bij jouw schema. Bekijk de locatiegegevens en openingsuren van verschillende tattooshops om een praktische beslissing te nemen.

Tips

Bekijk onze aanbevelingen voor tattooshops in de volgende steden:
https://www.tattooshopmiddelburg.nl/
https://www.tattooshopvenlo.nl/