Skip to main content

Dotwork is een techniek waarbij een tattoo gedeeltelijk of in zijn geheel wordt opgebouwd uit puntjes. Bij mandala tattoos wordt veel gebruik gemaakt van dotwork maar ook bij andere onderwerpen kan het een erg mooi effect geven. In de meeste gevallen wordt een dotwork tatoeage aangebracht met zwarte inkt.

 

Mandala ornament tattoo

 

 

Dotwork tattoo techniek

Een dotwork tattoo aanbrengen is een tijdrovende klus. Elk stipje wordt stuk voor stuk geplaatst met verschillende afstand tot elkaar. Door de stipjes dicht op elkaar of juist ver van elkaar af te plaatsen creëer je een licht of donker vlak. Tevens zijn er mooie overgangen te maken. Doordat er geen of weinig lijnen worden getrokken is deze techniek wat minder pijnlijk dan een normale tattoo. Het duurt vaak wel iets langer om een tattoo te plaatsen op deze manier.

 

Pols ornament met dotwork

 

 

Tattoo stijlen

Dotwork zie je veel bij mandala tattoos en geometrische tattoos. Maar ook bij pioenroos tattoos of tattoos met een spiritueel karakater komt deze techniek goed tot zijn recht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boeddha tattoo of een oosters ornament. De stipjes geven een subtiel effect en na verloop van tijd zal alles een beetje in elkaar over lopen. Een ervaren artiest weet precies hoeveel ruimte er tussen de vlakken moet worden aangehouden. Een goed uitgevoerde dotwork tatoeage wordt met de jaren dan ook alleen maar mooier.

 

Stipling voeten tattoo

 

 

De nazorg van een dotwork tattoo

De nazorg van een dotwork tattoo is hetzelfde als een normale tattoo met het enige verschil dat een dotwork tatoeage meestal wat eerder genezen is. Ook is er wat minder jeuk en korstvorming. Maar zoals altijd zul je een tijdje uit de zon moeten blijven, je gaat er even niet mee zwemmen en je moet de tattoo natuurlijk goed insmeren. We geven je altijd mondeling en schriftelijk instructies voor je tattoo verzorging.