Skip to main content

Blackwork: tattoos gezet met zwarte inkt. Veel zwarte inkt. Een blackwork tattoo heeft een bepaalde aantrekkingskracht die met gekleurde tattoos niet te evenaren valt. Bij blackwork kun je er niet omheen. Zwart afgewisseld met lichte elementen om contrast te creëren. Minimalisten vinden deze stijl prachtig. Er is lef voor nodig, maar je krijgt er een tattoo voor terug met een tijdloos karakter. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen zich laten tatoeëren door een blackwork artiest. Ben je niet bang voor een beetje zwart?

blackwork tattoo arm

 

Blackwork Tattoo – Less is more

Blackwork kan extreem overkomen, maar dat is ook meteen de kracht van deze tattoos. Simpel, maar ontzettend krachtig en lang houdbaar. Bovendien goed zichtbaar van een afstand. De combinatie van grote stukken zwart, ornamenten en dotwork ziet er niet alleen van dichtbij goed uit, maar ook van een meter of tien. Een goed uitgewerkte blackwork tattoo valt dan ook meteen op. Dor handig gebruik te maken van vorm en compositie zijn deze tattoos prachtig voor zowel vrouwen als mannen.

 

Blackwork tattoo stijlen

Blackwork is goed te combineren met andere stijlen. Wil je dit, dan doe je er goed aan een artiest te zoeken die bijvoorbeeld ook ervaring heeft met skull tattoos, mandala tattoos spirituele onderwerpen en ornamenten. Door de zwarte stukken springen deze elementen er extra goed uit!