Blackwork: tattoos gezet met zwarte inkt. Veel zwarte inkt. Zwart heeft een bepaalde aantrekkingskracht die met gekleurde tattoos niet te evenaren valt. En bij blackwork kun je er niet omheen. Grote vlakken zwart afgewisseld met lichte elementen om contrast te creëren. Minimalisten vinden deze stijl prachtig. Er is lef voor nodig, maar je krijgt er een tattoo voor terug met een tijdloos karakter. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen zich laten tatoeëren door een blackwork artiest.

 

Blackwork kan extreem overkomen, maar dat is ook meteen de kracht van deze tattoos. Aan de ene kant simpel, maar hierdoor ook gelijk erg krachtig en lang houdbaar. De combinatie van grote stukken zwart en dotwork ziet er niet alleen van dichtbij goed uit, maar ook van tien meter afstand. Een goed uitgewerkte blackwork tattoo valt dan ook meteen op.

 

Blackwork tattoo stromingen

Blackwork is een tattoo stijl die goed te combineren valt met andere stijlen. Je doet er goed aan een artiest te zoeken die zich verdiept heeft in deze stijl.

Paradox Tattoo

Paradox is één van Nederlands eerste studios die in deze stijl tattoos is gaan zetten. We hebben ons toegelegd op het zetten van o.a. mandala’s, dotwork, en maori tattoos. Door de jaren heen hebben we een werkwijze ontwikkeld waarbij we niet alleen mooie blackwork tattoos kunnen zetten, maar waarbij de blackwork tattoo ook mooi blijft na verloop van tijd. Vaak wordt er namelijk geen rekening gehouden met veroudering door tatoeëerders. Bekijk het werk op deze website om een idee te krijgen van hoe een stuk blackwork van ons er uit ziet. Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.