Veelgestelde vragen

Omdat we veel dezelfde vragen krijgen omtrent het maken van afspraken en alles wat daar bij hoort, hebben we ze op een rijtje gezet.

 

Hoe maak ik een afspraak?

Afspraken kunnen worden gemaakt door middel van het contactformulier. Vul deze volledig in zodat we alle benodigde gegevens hebben en lees eerst de veelgestelde vragen.

Wat kost een tattoo?

De prijs voor een tattoo is afhankelijk van verschillende factoren. De afmeting, het ontwerp en de plaatsing bepalen samen de prijs. Geef zo veel mogelijk info en een nauwkeurige beschrijving van je wensen zodat we een schatting van de kosten kunnen maken.

Vanaf welke leeftijd kan ik getatoeëerd worden?

De minimale leeftijd is 18 jaar. Hierop worden geen uitzondering gemaakt.

Hoe lang duurt een sessie?

Alles bij elkaar kan een sessie 4 tot 6 uur duren. Dit is inclusief schetsen, overleggen, aanpassingen maken en koffiepauzes. Het tatoeëren zelf zal waarschijnlijk eerder een uur of 3 zijn. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van het project. Hoe dan ook, we nemen de tijd en werken in alle rust. Neem dus het liefst de rest van de dag vrij.

Hoe bereid ik me voor op mijn afspraak?

Zorg dat je goed uitgerust bent en neem een stevig ontbijt. Drink de dag er voor geen alcohol en kom de dag zelf natuurlijk ook nuchter. Neem indien mogelijk zwarte of neutrale kleding mee voor de foto en wat te eten voor tussendoor. Als het je helpt om te ontspannen neem dan je favoriete muziek mee en een hoofdtelefoon/oordopjes. Smeer geen lotion of crème op je huid huid en zorg dat je niet verbrand bent van de zon of zonnebank. Het is ook fijn als je fris en gewassen bent.

Ik wil graag een cover-up, kan dat?

Of een cover-up mogelijk is, is afhankelijk van de bestaande tattoo en de mate van vrijheid die gegeven wordt. Houd er rekening mee dat een cover-up altijd 4 tot 6 keer zo groot wordt als de oorspronkelijke tattoo. Stuur een foto mee van de tattoo die je hebt en we geven je advies over de mogelijkheden.

Ik wil graag een tattoo in kleur, kan dat?

Helaas, er worden alleen tattoos gezet met zwarte inkt.

Wat zijn jullie openingstijden?

Paradox Tattoo is een privé studio. Er zijn dus geen openingstijden want er wordt alleen op afspraak gewerkt.

Hoe verzorg ik mijn nieuwe tattoo?

  • Indien er folie is aangebracht op je nieuwe tattoo, dan dien je deze maximaal een paar uur na het zetten te verwijderen. Was hem dan met een milde antibacteriële handzeep. Gebruik hierbij lauw water. Heb je een wondspray op je tattoo gekregen? Wacht dan eerst tot deze er af gesleten is.
  • Na het wassen smeer je de tattoo in met Bepanthen of vaseline. Door een te dikke laag zalf kun je last krijgen van te veel korstvorming, smeer de tattoo dus dun in.
  • Smeer de tattoo ongeveer een week in met de zalf 2 a 3 keer per dag.
  • De korstjes vallen er vanzelf af, ga hier dus niet aan krabben. Sommige stukjes lijken los te zitten maar zijn nog verbonden met delen die aan het genezen zijn.
  • Mocht je tattoo vast komen te zitten aan je kleding, trek het dan niet los, maar maak de kleding nat. Hierdoor zal de tattoo vanzelf los komen.
  • 2 weken niet zwemmen met je nieuwe tattoo en niet in bad.
  • Houd je tattoo uit de zon. Moet je toch de zon in, draag dan luchtige katoenen kleding over de tattoo heen.
  • Draag geen strakke kleding over je nieuwe tatoeage. Ook geeft je tattoo wat inkt af, dus houd hier rekening mee.