Skip to main content

Mandala tattoos zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Veel vrouwen kiezen voor een mandala omdat deze tattoos de vrouwelijke vormen benadrukken. Een goed geplaatste mandala tattoo is een sieraad voor het lichaam en is tijdloos van karakter. De mandala behoort tot de oudste symbolen van de mensheid en voelt vertrouwd aan. Een goed geplaatste mandala tattoo is op zichzelf mooi, maar kan daarnaast ook goed worden uitgewerkt tot bijvoorbeeld een sleeve.

 

 

 

Een ervaren artiest zal een mandala tattoo voor een vrouw anders maken dan voor een man. Plaatsing, lijndikte, contrast en vorm zullen worden afgestemd op het geslacht en daarnaast het karakter. Mandala tattoos ogen beter op bepaalde lichaamsdelen bij een vrouw. Maar ook hierbij spelen veel factoren een rol. Denk aan lichaamsbouw, maar ook bijvoorbeeld het zwaartepunt van het lichaam.

 

 

 

Mandala tatoos hoef je niet te begrijpen, je ziet meteen of deze bij je past. Kijk daarom ook goed naar de stijl van de tattoeerder. kopieer geen tattoos van het internet maar laat een uniek exemplaar maken. Een mandala tattoos is erg persoonlijk. Natuurlijk kun je je wel laten inspireren.