Skip to main content

Mandala tattoos zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Veel vrouwen kiezen voor een mandala omdat deze tattoos de vrouwelijke vormen benadrukken. Een goed geplaatste mandala tattoo is een sieraad voor het lichaam en is tijdloos van karakter. De mandala behoort tot de oudste symbolen van de mensheid en voelt vertrouwd aan. Een goed geplaatste mandala tattoo is op zichzelf mooi, maar kan daarnaast ook goed worden uitgewerkt tot bijvoorbeeld een sleeve.

 

 

 

Een ervaren artiest zal een mandala tattoo voor een vrouw anders maken dan voor een man. Plaatsing, lijndikte, contrast en vorm zullen worden afgestemd op het geslacht en daarnaast het karakter. Mandala tattoos ogen beter op bepaalde lichaamsdelen bij een vrouw. Maar ook hierbij spelen veel factoren een rol. Denk aan lichaamsbouw, maar ook bijvoorbeeld het zwaartepunt van het lichaam.

 

 

 

Mandala tatoos hoef je niet te begrijpen, je ziet meteen of deze bij je past. Kijk daarom ook goed naar de stijl van de tatoeëerder. kopieer geen tattoos van het internet maar laat een uniek exemplaar maken. Een mandala tattoos is erg persoonlijk. Natuurlijk kun je je wel laten inspireren. Bekijk ook eens ornamental tattoos.

 

 

Vragen over vrouwelijke mandala tattoos

Wat is de oorsprong van de mandala tattoo?

Mandala’s zijn een soort heilige geometrie die afkomstig is uit het hindoeïsme en het boeddhisme. Ze worden vaak gebruikt als hulpmiddelen bij meditatie en gebed, omdat ze kunnen helpen de geest te concentreren en een gevoel van kalmte te scheppen. Hun betekenis kan variëren naargelang de persoon, maar ze symboliseren vaak eenheid, harmonie en evenwicht. Mandala’s komen voor in veel verschillende culturen over de hele wereld, en men denkt dat hun geschiedenis duizenden jaren teruggaat. Mandala’s zijn complexe ontwerpen, bestaande uit  lijnen, lagen en symbolen.

Wat betekent het woord mandala?

De mandala is duizenden jaren oud. Het komt in alle culturen over de hele wereld voor. Het woord zelf heeft zijn wortel in het klassieke Sanskriet, waar het “cirkel” betekent. Mandala’s worden meestal tijdens religieuze rituelen op de vloer of de grond van een kamer gelegd, maar tegenwoordig worden ze ook als decoratie gebruikt, bijvoorbeeld als mandala tattoo.

Tijdens meditatie kun je mandala’s maken met je geest. Je visualiseert een beeld dat alles vertegenwoordigt wat harmonieus voor je is en concentreert je dan op dit beeld tot elk detail duidelijk en levendig is. Voor sommige mensen komt deze toestand van diepe concentratie vanzelf.